lørdag 27. juni 2015

Verdas beste brød!

Eg ynskjer at familien skal ha mest mogeleg heimelaga og kortreist mat. Eg tenkjer at det er kjekt å vite kva som er I maten me et. Det betyr ikkje at det aldri vert ein grandiosa eller liknande. Men helst heimelaga, og så må det vere kjapt og effektivt.

Nyleg fann eg ei oppskrift på eit brød som var lett å lage, det krev ingen elting,  alle likte det, og så fann eg I tillegg ein meir effektiv måte å lage det på 😉

Eg skal legge ut link til heimesida der eg fann oppskrifta, men får det ikkje til via appen, så det må eg ta seinare. Det var I alle fall på klikk.no.

Men her er oppskrifta:
125 g speltmjøl
300g kveitemjøl
Litt salt
1 pk tørrgjær
3,5 dl vatn

240 grader og til saman 40 min steketid.

Bland det saman i ein bolle. Bruk ei god sleiv. Deigen skal vere blaut. Dekk til med plast eller kjøkkenhandduk, og la det stå på disken I 12-24 timar. Set omnen på 240 grader, og set forma du vil steike brødet i, inn I omnen med ein gong. Det kan vere ei gryte med lok, ei eldfast form med lok, eller liknande. Ta brøddeigen ut på kjøkkenbenken (ha godt med mjøl under), bruk sleiv eller sleikepott til å brette deigen inn mot midten. Når omnen er varm, tar du ut forma og strør litt mjøl I botnen på forma.  Legg deigen oppi forma, ta på lok og la det steike I 30 minutt. Ta av loket og steik vidare I 10 minutt.

Voila! Og brødet er ferdig 😊

For å gjere det meir effektivt: Ta ein behaldar du kan oppbevare mjølblanding i, t.d. eit litermål med lok. Bland alt det tørre og set på lokket. Når du vil sette deigen fyller du berre på med 3,5 dl vatn, rører litt og deigen er klar😊 Kjapt og enkelt 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar